In 8 maanden 60 kilo afvallen 😱

Dat was het doel wat de trainer stelde voor Wesley met 178 kilo in het televisieprogramma Obese op rtl 4. In dit programma worden mensen met morbide obesitas (ziekelijk overgewicht, BMI boven de 40) begeleid naar een nieuw leven.

Kijk. Even vooropgesteld: ik ben geen dokter. Ik heb altijd geleerd dat (te) snel afvallen niet goed is, maar wie weet is hun situatie zo ernstig dat de noodzaak om snel daar uit te komen groter is, dan het belang van geleidelijk afvallen..

Dit pakken ze alsvolgt aan: Bizar veel sporten! Koolhydraatarm eten! ‘Slecht’ eten vermijden!
…..
Johanna, de vrouw van Wesley, doet ook mee.
Op een punt wordt Johanna ziek, ze heeft daardoor niet gesport en daardoor (of doordat ze ziek is?) ‘stagneert’ het afvallen (5 dagen niks afgevallen) Daarom ‘gooit de coach er even een detoxje tegenaan’. 10 dagen leven op rauwe groente.
……
Deze mensen veranderen (bewonderenswaardig) hun leven van het ene moment kant en klaar maaltijden, chocola, chips, cola naar het andere moment 10 dagen leven op rauwe groente.
MY GOHD!
.
Aan het einde van het programma blijkt dat ze ruim hun doel hebben gehaald en dat ze GELUKKIG nog 5 jaar begeleid gaan worden.
Want meeeen het gaat nu pas beginnen voor ze. Ik hoop ZOOOOO dat ze een leefstijl gaan vinden (met chocola en koolhydraten) die bij ze past, en die maakt dat ze genieten van eten! (In plaats van kokhalzend 1,5 kilo groente per dag wegwerken)

RTL wat voor boodschap geef je met dit programma! Is dit de manier? Sporten tot je een ons weegt (haha), geen koolhydraten eten en als je niet afvalt omdat je ziek bent er ‘een detoxje tegenaan gooien’?

Mensen doe alsjeblieft GEWOON LEKKER NORMAAL 

Who’s with me?💪💪💪

Vinden jullie Obese ook zo inspirerend om te zien? En wat vind jij van de aanpak in dit programma? Let me know!!