DISCIPLINE. Bah wat een vies woord 😂😂😂

Misschien is het gewoon een kwestie van woordkeus of misschien komt het omdat mij altijd verteld is dat ik geen discipline heb. (Ik noem het autoriteitsproblemen, maar dat is weer een ander verhaal 😂😂)

Gewicht verliezen, gezonder leven, niet snoepen. Gewoon een kwestie van ‘discipline’ zeggen ze dan. BULLSHIT. 
Daar geloof ik dus niet in, want ik heb het niet en mij lukt het ook 🤣

Ik geloof in GEWOONTE en in MOTIVATIE. Dit laatste heb je zo hard nodig!
Wat motiveert jou? Waarom wil je dit bereiken? Wat levert het jou op? Waar doe je het voor?

Dit kan echt een dealbreaker zijn.
Als je antwoord hierop is: “omdat het moet van de dokter” maar je voelt er zelf niks bij, en je bent er niet zo bang voor.. Waarom in godsnaam zou jij je dan inhouden bij een etentje? Of maar een heel klein stukje van die lekkere chocola pakken?

Is je antwoord: “omdat dat beter is voor mn gezondheid” en je VOELT dat dit waar is, en je VOELT dat je veel fitter bent wanneer je gezond eet, en je VOELT ergens een angst voor wat de toekomst brengt wanneer je niks verandert…
DAT maakt het verschil! En dat heeft (vind ik) niks met discipline te maken, maar met gevoel! Met verlangen!

Als het VERLANGEN maar groot genoeg is! Plus een snufje VERTROUWEN, vertrouwen dat het echt werkt wanneer je geen fles wijn leegdrinkt bij dat etentje en een theetje neemt ipv dessert 😁 En dat je daar de voordelen van gaat merken!

En als je dit maar lang genoeg zo doet, dan wordt dat vanzelf gewoonte! En gewoontes zijn relaaaxt  Die kosten namelijk geen energie!

Discipline mn hol! 🙈
Of is het woordkeus en houd ik mezelf (en jullie haha) voor de gek? Wat denk jij? 😁