“Ik at zo weinig mogelijk tot 16.00u ongeveer..”

“Voeding is altijd al een issue geweest voor me.”

Hoihoi! Ik ben Lieke Meijer, een geboren en getogen Wanroijse. Eind 2014 ben ik samen gaan wonen in Sint Anthonis. Vlak daarna studeerde ik af aan de opleiding Wellness & Lifestyle. In juli 2015 ben ik, aan huis, gestart met Balance.
In december 2018 hebben we ons eerste kindje Joep gekregen, toen was ik er eventjes tussenuit, maar sinds maart 2019 ben ik weer heerlijk aan het werk

Neerwaartse spiraal
Voeding is altijd al een issue geweest voor me. Als kind al jojo’de ik op en neer, en op de middelbare school werd dit nog eens versterkt door mijn fascinatie voor afvallen. Elke dag weer at ik zo min mogelijk, tot 16.00u ongeveer, daarna leegde ik mijn spaarpot bij de plaatselijke supermarkt. De dag erna at ik natuurlijk nóg minder om dat weer te compenseren, en ging ik uiteindelijk met nóg meer honger naar de supermarkt. Tadaa, het kringetje was geboren…

Het gebrek aan structuur en het vele ongezonde eten zorgde voor een mega trage stofwisseling. En mentaal zat ik ook niet helemaal lekker.

Hoe kwam ik er uit?
Nog steeds als ik niet lekker in mijn vel zit eet ik letterlijk alles of niets. Gelukkig worden die periodes steeds minder, maar ik denk niet dat het ooit helemaal weg zal gaan.
Maar doordat ik op alle andere dagen een normaal gezond eetpatroon heb, en juist NIET streng ga lijnen ben ik alweer jaren op een gezond gewicht.

Daarbij is het belangrijk om bezig te zijn met en aandacht te geven aan de dingen die er voor zorgen dat ik goed in mijn vel zit, want daar zit de basis voor mij.. En dat is zo belangrijk! Ken je valkuilen!

Visie
Evenwicht, balans. Dat kun je op 100 manieren bekijken. Niet te veel van het een, en niet te veel van het ander. In relaties, in werk en privé, in in- en ontspanning, noem maar op. Alles draait om balans! Evenwicht.

Ik merk dat dit zó op mij van toepassing is allemaal, en op iedereen! Waar die balans precies zit is natuurlijk voor iedereen anders. Om dit te leren van jezelf is zó waardevol!
Het is dus ook mijn missie om aan iedereen te laten zien dat er geen streng dieet nodig is om gewicht te verliezen, juist niet zelfs! Hypes, superfoods, koolhydraat-arm, shakes, poeders, alsjeblieft zeg! In mijn blog probeer ik hier een tegengeluid aan te geven.
Het hoeft niet zo moeilijk te zijn! En natuurlijk, je moet gewoontes gaan veranderen, dat kan pittig zijn. Maar je bent niet alleen! Dit is een investering voor de rest van je leven!

 

Lieke Meijer

Blog

Streng voor jezelf of lief voor jezelf?

Wanneer streng voor jezelf zijn eigenlijk lief voor jezelf zijn is. Er was eens.... Een meisje met een droom... Die droom was: leven van haar bedrijf als voedingsdeskundige! Mensen coachen naar hun doel! Laten ontwikkelen! Mensen gelukkiger laten zijn! Gezonder! Ook...

Lees meer

Zo, nu heb ik het wel verdiend!

Zo, nu heb ik het wel verdiend! Hoe kom je van dat avond (vr)eten af? Je hebt een drukke dag gehad op het werk, de kinderen liggen eindelijk in bed. De keuken is gepoetst, de vaatwasser staat aan. Nu op de bank. Heh, rust! Nu heb ik wel wat lekkers verdiend! Tijd om...

Lees meer

Wat is gezond afvallen? (part 1)

Wat is gezond afvallen? Wat eet je dan? Dat shakes en repen niet de oplossing zijn weten we allemaal, maar wat dan wel? Het draait bij voeding allemaal om de verhoudingen! Het moet in (tadaaaa) balans zijn! Om precies te zijn moeten de eiwitten, koolhydraten en vetten...

Lees meer

Adres

Breestraat 1B
5845 AX Sint Anthonis

Contact

lieke@balancesintanthonis.nl

Vragen? Stuur een berichtje.

12 + 9 =